Notícies

Finalistes Premi Cerverí 2024 a la millor lletra de cançó

Premi Cerverí

Catalunya Ràdio, iCat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista “Enderrock”, conviden els oients a participar en l’elecció popular de la millor lletra de cançó editada en català d’aquesta temporada.

El Premi Cerverí a la cançó amb la millor lletra en català de la temporada ja té els vuit finalistes de l’edició 2024. El jurat del premi, que s’atorga per votació popular, està integrat per les periodistes de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Marta Viana; la periodista del Grup Enderrock, Helena Moren; el director de la revista “Enderrock” i del programa “Sona 9” d’iCat i Catalunya Ràdio, Lluís Gendrau; el director del programa “Nota de Veu” d’iCat, Fran Lluís Giró ,i el membre de la Fundació Prudenci Bertrana, Francesc Viladiu.

Des del 8 de juliol i fins al 8 de setembre, els oients de Catalunya Ràdio i d’iCat estan convidats a triar una cançó, votant a través del web de Catalunya Ràdio. D’aquesta votació, en sortirà el Premi Cerverí 2024 a la millor lletra de cançó editada en català, que se sabrà durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana, el 17 de setembre a l’Auditori de Girona.

Premi Cerverí
Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana de novel·la, Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d’assaig, Ramon Muntaner de literatura juvenil, Cerverí de lletra per a cançó, Lletra, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana i Aurora Bertrana de traducció per col·laborar en la difusió d’aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria d’aquests escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir el 1996.

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l’últim any natural (del 1 de maig del 2023 al 31 d’abril del 2024). No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista “Enderrock” faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.

Les cançons finalistes

Escolta la cançó a YouTube

Les aventures del General Lluna, GUILLEM GISBERT
Del disc Balla la masurca! (Ceràmiques Guzmán, 2024)
Editat 1 març 2024 – Lletra de Guillem Gisbert

Escolta la cançó a YouTube

Filomena, PAULA VALLS
Del disc Començar de Nou (Satélite K, 2023)
Editat 27 octubre 2023 – Lletra de Paula Valls

Escolta la cançó a YouTube

El meu amor se n’ha anat de vacances, LA LUDWIG BAND
Del disc Gràcies per venir (The Indian Runners / Ceràmiques Guzmán, 2023)
Editat 2 juny 2023 – Lletra de Quim Carandell

Escolta la cançó a YouTube

Verd avellaner, MAR PUJOL
Del disc Cançons de rebost (Hidden Track Records, 2024)
Editat 16 febrer 2024 – Lletra de Mar Pujol

Escolta la cançó a YouTube

Per la bona gent, 31FAM
Del disc X si ens veiem en una altra vida (autoeditat, 2023)
Editat 18 octubre 2023 – Lletra de Dídac Serra i Eduard Freixas

Escolta la cançó a YouTube

Arquitectes, JOAN MIQUEL OLIVER
Del disc Electronic Devices (Oigo Discos, 2023)
Editat 6 octubre 2023 – Lletra de Joan Miquel Oliver

Escolta la cançó a YouTube

Cendres, ANAÏS VILA
Del disc Ara sempre (Temps Record, 2024)
Editat 26 gener 2024 – Lletra d’Anaïs Vila

Escolta la cançó a YouTube

Sort de tu, OQUES GRASSES
Del disc Fruit del deliri (Halley Records, 2020)
Editat 12 abril 2024 – Lletra de Josep Montero

Premis Literaris de Girona
3cat

© Fundació Prudenci Bertrana

Política de protecció de dades